Řeč těla PDF Tisk Email
Napsal uživatel Správce   
Pondělí, 18 Říjen 2010 20:29

Panáčkování : Pokud králíček slyší nebo vidí něco, co ho zaujme, napřímí se a větří. Tím králíček získá rozhled a nasává různé pachy a lépe slyší.Panáčkuje ale také proto, aby se dostal k potravě.

Převalování : Znamení krajního blaha a spokojenosti.

Hrabání a škrábání : Toto chování má různé významy. Může jít o vrozené hrabavé pohyby, protože králíci si vyhrabávají nory. Rozzuření samečci škrábou po zemi, když vidí soupeře. Pokud váš ušák hrabe předníma tlapkami  po pohlazení, může to  znamenat touhu po více projevech vaší náklonnosti.

Šťouchání čumáčkem : Tak se ušáci zdraví. Pokud vás králíček šťouchá čumáčkem, chce od vás pomazlit.

Odskočení od vaší ruky : Králík tím naznačuje, že teď chce mít svůj klid a máte ho nechat na pokoji.

Olizování : Tomuto chování se také říká sociální péče. Pokud vám váš králík olizuje ruku, má vás rád a projevuje vám tím svou přízeň. Pokud králík olizuje i váš rukám, nebo třeba peřinu a polštář, znamená to, že jeho pouto k vám je velice silné.

Krátké potřesení hlavičkou : Může to znamenat  podráždění nebo pocit nelibosti.

Krčení se : Zakrslík se tiskne celým tělíčkem na zem, uši má položené dozadu a hlava je stažená dolu, králík se takto podřizuje jinému, ovšem pokorný králík toto projevuje i vůči člověku.

Uvolněné sezení : Uši jsou položené. Toto je klidová poloha a zvíře by jste neměli rušit.

Ležení na boku : Králík chce spinkat.

Pojídání trusu ze slepého střeva : V těchto bobečcích se nacházejí vitamíny ( zejména vitamín B 12 ) a surová bílkovina, která je vylučována v podobě měkkého trusu. Králíček je pojídá většinou hned při potřebě z konečníku.

Aktualizováno Úterý, 19 Říjen 2010 11:12
 

Přihlášení

Anketa

Líbí se Vám nový vzhled stránek ?
 

Náhodný obrázek

tnpg_459551880.jpg

Reklama

Online

Žádný uživatel není přihlášen