Nejde-li králíka ochočit PDF Tisk Email
Napsal uživatel Správce   
Úterý, 19 Říjen 2010 06:57

Situace : Králík žije v domácnosti už několik měsíců, ale stále se chovatelů bojí a chová se plaše a bojácně při každém přiblížení člověka. V panickém strachu utíká do domečku, kdykoliv do něho chcete sáhnout. Když ho vypustíte ven a potom ho chcete chytit, škrábe a někdy i křičí, takže se zvířete dotýkáte už velmi neradi.

Možné příčiny : Vrozená plachost, nedostatek lidského kontaktu, příliš brzké oddělení od matky.

Náprava : Čím více je ušáček těmito  problémy zatížen, tím těžší je si u něho vypěstovat důvěru.  Pokud chcete mít doma hodného a kamarádského králíčka, věnujte mu dostatek času.

Pokud doma takové zvířátko máte, zkuste získat důvěru těmito způsoby :

1) odstraňte z klece domeček, 2) dejte klícku na stůl ( pokud ji máte na zemi ) aby měl králíček větší výhled a lépe vnímal lidi ve svém okolí, 3) Nedopřávejte ušákovi výběh, dokud se nenechá v klidu uchopit, 4) ustrašené zvíře se musí naučit, že mu od člověka  nehrozí žádné nebezpečí, ba naopak. Omezte nabídku krmení pouze na seno, granule a vodu, zelené krmení mu podávejte jen  jako pamlsek a to vždy předními dvířky¨, Krmení opatrně vložte dovnitř a držte tam ruku tak dlouho, jak vydržíte a klidně při tom na králíčka mluvte. Králík sice bude chvilku váhat s přiblížením, i když má velký hlad. Ze začátku jídlo před králíka pouze položte, pokud si ho nevezme z ruky. Zůstaňte ale blízko klece.

Aktualizováno Úterý, 19 Říjen 2010 11:07
 

Přihlášení

Anketa

Líbí se Vám nový vzhled stránek ?
 

Náhodný obrázek

pg_459551880.jpg

Reklama

Online

Žádný uživatel není přihlášen