Králičí svatba PDF Tisk Email
Napsal uživatel Správce   
Pondělí, 18 Říjen 2010 20:16

Nejpřirozenější  rituál páření probíhá mimo klec ( například ve venkovním výběhu, ale může to být i po pokoji ). Samici vždy přidáváme k samečkovi, nikdy naopak. Ve svém teritoriu by mohla samička samečka napadnout a poranit. Zda bude jeho snažení ihned úspěšné,  nebo o ni bude muset usilovat déle, záleží pouze na samičce, zda-li se bude chtít pářit, nebo ne.

Můžete pozorovat následující způsoby chování :

1) Pachová kontrola a značkování : Sameček očichává anální oblast samičky, aby se přesvědčil do jaké míry je samička v říji. Tření, žláz na bradě označuje okolí a také samičku. Dámu svého srdíčka také uctívá paprskem moči obsahující jeho aromatické sekrety.

Nadbíhání : Především v potáčení fázi říje nechává samička přiblížit samce, aby ji mohl zezadu očichávat. Začne-li ale potom dorážet samička odskočí pryč. Vždy však zůstane v dosahu a dohledu samečka.

Mazlení : Když se sameček samičce líbí, ale ještě není připravena na vlastní akt páření, položí oba hlavičky na sebe, samička se při tom tiskne k zemi a sameček ji olizuje. Potom se k sobě tulí. Š'touchání  čumáčkem do samičky znamená, že chce sameček ještě více mazlení.

Obcházení : S napnutými zadními končetinami se sameček pyšně promenuje okolo samičky a snaží se udělat dojem. Zvedá při tom ocásek.

Páření : Samice ve vysoké fázi říje se tiskne k zemi a zvedá pánev. To samečkovi usnadňuje proniknutí. Rychlými kopulačními pohyby dojde k ejakulaci. Po aktu sameček  obvykle sklouzne s krátkým zavrčením na stranu a zůstane vyčerpaně ležet. Opakování není nutné, jelikož asi po 10-12 hodinách dojde k oplodnění vajíčka.

Aktualizováno Úterý, 19 Říjen 2010 11:15
 

Přihlášení

Anketa

Líbí se Vám nový vzhled stránek ?
 

Náhodný obrázek

tnpg_65125394.jpg

Reklama

Online

Žádný uživatel není přihlášen