Japonský modrý PDF Tisk Email
Napsal uživatel Správce   
Úterý, 19 Říjen 2010 09:23

Jak jste si jistě všimli, náš Jacíček pochází z rodu Japonských králíčků, proto bych vám tady sepsala maličkou charakteristiku tohoto druhu:

Toto velmi zajímavé a staré plemeno se zvláštní kresbou nemá nic společného s Japonskem. Zvláštní pojmenování dostalo pro své nevšední zbarvení, které se u žádného jiného plemene nevyskytovalo. Počátky jeho chovu spadají do Francie, kde byli náhodně objeveni předkové dnešních japonských králíků. V jednom parku byla chována různá polozdivočelá nečistokrevná zvířata včetně trojbarevných holandských králíků. Jejich zbarvení bylo tak zvláštní, že se následně začali prošlechťovat, a to s králíky oborovými a holandskými.

Srst: Tento králík se podobá rozdělením barev plemeni japonských králíků, u kterých jsou charakteristické černé a žluté až červené od sebe ohraničené skvrny, rozmístěné po celém těle. Barvy jsou světlé, tedy modré a krémové partie srsti.

Užití: Japonští králíci jsou chováni relativně krátkou dobu, Během které si jednotlivá zvířata nevytvořila perfektní kresbu, jak to vyžaduje standard.  Japonský modrý je u nás ve fázi  novo šlechtění.

Aktualizováno Úterý, 19 Říjen 2010 10:57
 

Přihlášení

Anketa

Líbí se Vám nový vzhled stránek ?
 

Náhodný obrázek

tnpg_65125394.jpg

Reklama

Online

Žádný uživatel není přihlášen